تجهیزات پسیو شبکه


انواع تجهیزات شبکه پسیو یا غیرفعال passive

یکی از اصلی ترین قسمت های هر شبکه، تجهیزات پسیو شبکه هستند که زیر ساخت شبکه را شکل می دهد و در زیاد شدن کیفیت و بهره وری از شبکه نقش بسیار مهمی دارد. این تجهیزات غیرفعال شبکه اثر مستقیم بر روی اطلاعات شبکه نمی گذارند ولی نقش مهمی در سرعت، ماندگاری و امکان توسعه شبکه ایفا می نماید. از آنجایی که اطلاعات در گستره شبکه به کمک تجهیزاتی مثل کابل مسی و فیبر نوری و پچ کورد انتقال داده می شوند. انتخاب کردن درست و مناسب هر کدام از این تجهیزات پسیو می تواند در سرعت شبکه و پهنای باند تحت پوشش تاثیرات فراوانی داشته باشد. از سوی دیگر استفاده از تجهیزاتی که نظم خاصی به شبکه می دهد، امکان عیب یابی شبکه و توسعه ی آن را راحت تر می کند. اصلی ترین تجهیرات پسیو شبکه شامل ترانک، کابل شبکه، پچ پنل، کیستون، پچ کورد، رک، می باشد و در این مقاله از ایمن نت، به معرفی هر یک از این موارد می پردازیم.
 

مهمترین تجهیزات پسیو شبکه

کابل شبکه

کابل شبکه از اصلی ترین تجهیزات شبکه می باشد که در دو جنس مسی و فیبر نوری در بازار ایران عرضه می گردد. زمانی که فاصله ی تجهزات شبکه از صد متر کمتر باشد، استفاده از کابل شبکه مسی موثرتر است و در زمانی که ارسال داده ها در فاصله ی طولانی (معمولا بیشتر از صد متر ) باشد استفاده کردن از فیبر نوری پیشنهاد می شود. در اول و آخر کابل شبکه سوکت زده می شود (شکل استاندارد این سوکت ها RJ45 است.) تا به آسانی به دستگاه ها و پریزها متصل گردد. علاوه براین برای ساماندهی کابل ها از وسیله ای به اسم نگهدارنده کابل استفاده می کنیم که باعث می شود به وجود آمدن تغییرات در سیستم کابل کشی شبکه به راحتی انجام گردد. استفاده از این نگهدارنده کابل برای داشتن محیط کاری منظم و مرتب تا حدود زیادی لازم است.

مدیریت کردن و نگهداری کابل ها، باعث می شود سیستم به شکل بهینه کار کند. علاوه براین به سبب این که منظم بودن محیط، تهویه خوبی هم در بین تجهیزات پسیو و غیر فعال شبکه برقرار خواهد کرد، این مورد باعث افزایش طول عمر وسایل و تجهیزات شبکه خواهد شد.

پچ کورد

زمانی که تجهیزات غیر فعال شبکه در مسافت چند متری از یکدیگر باشند، برای اتصال آن ها، به جای استفاده نمودن از کابل های شبکه از کابل کوچکی به اسم پچ کورد استفاده می گردد. به طور معمول طول این کابل ها از پنج متر کمتر است و مثل کابل شبکه در دو نوع مختلف مسی و فیبر نوری ارائه می گردد. می توان از پچ کوردها جهت اتصال یک سوئیچ شبکه به یک رایانه یا سوئیچ شبکه به روتر استفاده کرد. 

تفاوت میان کابل اترنت و پچ کوردها در این مورد است که از کابل های شبکه جهت اتصال کامپیوتر و رایانه به هاب، روتر یا سوئیچ شبکه استفاده می گردد که جهت پیاده سازی و راه اندازی شبکه های کامپیوتری خانگی بسیار مناسب است. ولی از پچ کورد برای هدایت سیگنال های دو دستگاه نزدیک به هم استفاده می گردد.

کیستون

پریز شبکه یا کیستون برای متصل نمودن کابل شبکه به وسایلی مانند سوئیچ، روتر و … استفاده می شود. کیستون ها در محل های گوناگونی همانند، ترانک، پچ پنل، باکس ها و … قرار می گیرند بر این اساس باید با توجه به نوع کاربری، کیستون مورد نیاز را بخرید در غیر این صورت پیاده سازی شبکه با مشکل مواجه می شود.

کیستون ها بر اساس Category به دسته های مختلفی نظیر:

  • Cat5
  • Cat5e
  • Cat6
  • Cat6A
  • Cat7
  • Cat7A
  • Cat8

تقسیم می شوند و طبق جنس بدنه در ۲ نوع فلزی و پلاستیکی وجود دارند.

پچ پنل از مهم ترین تجهیزات پسیو شبکه

یکی از تجهیزات پسیو شبکه، پچ پنل است که واسطه ای میان تجهیزات اکتیو شبکه و کابل های شبکه می باشد. این وسیله چندین پورت شبکه دارد که شماره گذاری شده اند و همه کابل های شبکه به آن ها متصل می گردد. در مواقع مورد نیاز، سیستم های موجود به یکی از این پورت ها متصل شده و با شبکه ارتباط برقرار می نماید. استفاده از این وسیله امکان مدیریت متمرکز کابل های شبکه را فراهم می کند.

رک

رک محفظه ای است که برای قرار گیری تجهیزات اکتیو شبکه استفاده می شود. این محفظه که در اندازه ها و انواع گوناگونی تولید می گردد در محل های بسیاری مثل اتاق سرور و دیتا سنتر ها استفاده می گردد. اندازه آن ها از دو واحد تا ۴۷ واحد می باشد و در عمق ۳۵، ۶۰ ، ۸۰ و ۱۰۰ سانتی متر تولید می گردد. دسته بندی های متنوع دیگری نیز برای رک ها وجود دارند که آن ها را به دو مدل دیواری و ایستاده تقسیم می کنند. رک های دیواری اندازه های کوچکی دارند و همان گونه که از اسمشان پیداست بر روی دیوار نصب می گردند. به طور معمول در این نوع رک ها سوئیچ شبکه، روترها، دستگاه های ذخیره ساز دوربین مداربسته و … قرار می گیرد. رک های ایستاده نیز اندازه بزرگتری دارند و بیشتر در دیتا سنتر ها استفاده می شوند.

ترانک و داکت

ترانک و داکت محفظه هایی از جنس پلاستیک هستند که مثل کانالی برای عبور انواع مختلف کابل استفاده می شوند. هدف استفاده از ترانک و داکت پیشگیری از بهم ریختگی و منظم بودن در محیط می باشد. این دو ابزار تقریبا کارآیی مشابهی دارند و تنها فرقی که دارند، پهنای آنها می باشد. ترانک فضای زیادتری برای عبور کابل دارد و امکان نصب پریز بر روی آن موجود است. اما داکت ها پهنای کمتری دارند، بنابراین تعداد کمتری کابل را پوشش می دهد. داکت و ترانک از مواد اولیه گوناگونی ساخته شده ولی به طور کلی از جنس پلاستیک ساخته می شود و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. ولی این تجهیزات پسیو شبکه مقاومتی در برابر رطوبت ندارد و بیشتر در فضاهای بسته استفاده می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *